Logga in

Sveriges bästa boutique-firma inom fastighetsfinansiering

Akela Realkredit erbjuder fastighetslån för alla väderlekar. Det gör vi genom egen utlåning och i samarbete med professionella investerare. Tillsammans bygger vi Sveriges bästa långivare helt inriktad mot fastigheter.

Lång erfarenhet från fastighetsutlåning

Akela drivs av Jonas Björkman och Erik Nordin, som tidigare grundat Tessin - Nordens ledande plattform för fastighetsfinansiering med över 5 miljarder kronor i förmedlat kapital till över 450 fastighetsprojekt och förvärv.

Akela AB är registrerat som finansiellt institut samt som förvaltare av alternativa investeringsfonder hos Finansinspektionen.

Akela Properties

Akela Properties är ett fastighetsbolag som förvaltar ett bostadsbestånd i Stavjsö och Ålberga mellan Nyköping och Norrköping. Är du hyresgäst? Läs mer här.Personerna bakom

Jonas Björkman

Jonas har mer än 12 års erfarenhet från fastighetsfinansiering samt som managementkonsult och Investment Manager på investmentbolag Grundare av Tessin samt VD under åren 2014 - 2021. 

Ekonomiexamen från Linköpings universitet 


Erik Nordin

Erik har mer än 15 års erfarenhet av fastighetsfinansiering och transaktioner. Affärsjurist med inriktning på M&A, finansiering, bolagsrätt och allmän affärsjuridik. Har tidigare arbetat bland annat som advokat på Hammarskiöld & Co samt Linklaters. Grundare av Tessin samt chefsjurist och affärsutvecklare under åren 2014 -  2021.

Juristexamen samt ekonomiexamen från Uppsala universitet. 


Kontakta oss

Dalagatan 5, 111 23, Stockholm 

info@akela.se